divendres, 22 de febrer del 2013

Mandonguilles de peix

Sílvia Manzano



La veritat és que aquestes mandonguilles, són la fusió de varies propostes surgides al centre social, sí sí, el centre de reunió que creem pràcticament cada dia davant de la tenda. Un lloc en el que et penses que vens a comprar una mica de pernil dolç i acabes.....: la Carme proposant-me la recepta que que va sentir del Arguiñano, la Tere oferint la seva cuina nova per poder elaborar la recepta, la Míriam mostrant interès en ajudar a fer mandonguilles i jo, que la veritat que tot això m'encanta, modificant la recepta i fer-la perquè tots vosaltres podeu gaudir, d’això, d'unes senzilles i suculentes mandonguilles de peix.... voleu saber com va acabar això???? Doncs som-hi!!! 

Ingredients, per a 4-6 persones:

Per l’elaboració de les mandonguilles.

- 1 cua gran o 2 petites de rap

- 5 palets de cranc o surimi

- 400 gr De gambeta petita pelada

- 1 ceba petita

- 1 ou

- 400 gr de farina, jo he escollit una especial per peix

- uns brins de safra

- 200ml d'oli per fregir les mandonguilles

- Sal i pebre blanc

Per l’elaboració de la salsa d'acompanyament

- 1 litre de fumet (aquí teniu l'enllaç)

- 1 ceba petita

- 1 picada ( 4 nous pelades i 6-8 anacards torrats)

- Sal i pebre

Nosaltres com ja us he explicat, vàrem estrenar la cuina de la Tere, i quina millor manera que cuinant!!! 


El rap li traiem l'espina del mig, o si volem la mateixa peixatera ens la traurà  no la tireu, que aquí, tot s'aprofita. 

Posem el fumet a escalfar, que jo ja el tenia fet de quan en faig i en congelo, si no és el cas podem comprar un que ja estigui preparat, però jo personalment prefereixo el que fem nosaltres. Li afegim les espines i ho deixem a foc lent, mentre preparem les mandonguilles. 


 Triturem, el rap, els palets de cranc, les gambes, la ceba petita i els brins de safrà. Una vegada tot ben triturat, que podem utilitzar l´un dos tres, posem la massa en un bol, on afegim una mica de sal i l´ou. Quan ho tenim barrejat, anem afegint la farina, de tal manera que vagi agafant consistència per poder elaborar les mandonguilles. 






Us aviso, que jo quan vaig fer aquesta recepta, era la primera vegada, i al principi la massa va quedar d'una manera que no semblava molt consistent, però si que ho és, de seguida que toca l'oli es queda perfecta degut a la duresa de la carn del rap. 

Posem l'oli a escalfar i amb l'ajuda de les meves 'pinxes' vam fer les mandonguilles. Les arrebossem amb la farina. I apa, a fregir-les, amb molta cura, i ràpid, perquè en un tres i no res es fan. Les girem amb l'ajuda d'una espàtula i les anem col·locant en un plat amb paper absorbent perquè s'elimini l'oli sobrant. 







De veritat, ja ho veureu, però així només ja estaven boníiiisimes, una textura molt suau i capritxosa al paladar, flonja i amorosa. 

En una cassola a part sofregim la ceba i quan estigui daurada li afegim la picada de nous i anacards. Ja veureu quin aroma li dona aquesta picada, crida molt l’atenció. 






Ho deixem tot junt que es mescli uns 5 minuts a foc lent, i seguidament li anem afegint el fumet que com que encara és calent, de seguida farà bullir la nostra salsa. Seguim a foc lent uns 5-8 minuts més i li anem afegim mica en mica les mandonguilles, una vegada totes juntes amb la salsa, deixem que es vagi aromatitzant tot junt com a molt 6 minuts, que nosaltres anirem donant-li voltes perquè totes les mandonguilles quedin prou mullades i envoltades de la salsa.....i llestos!!!! 





Ara es el moment de degustar, que de veritat, que m'agradaria que aquesta recepta us atreviu a provar-la, degut a que no és difícil d'el·laborar i els vostres comensals quedaran bocabadats. Inclús a la canalla de casa podreu conquistar-los i donar-los un gran aport de vitamines extres.

Suggerència: Aquestes mandonguilles, sense la salsa i simplement posades en una barnilla com si fossin brotxetes, les podeu servir en plats i les podeu acompanyar amb una salsa de soja, maionesa lleugera o inclús allioli..... una forma de transformar en una recepta diferent i molt festiva.

Alguna vegada heu observat tot el que teniu per poder ser feliços???

El vostre cor s'obre com les vostres papil·les gustatives al vostre somriure, aportant una gran felicitat a la vostra ànima, que no creu en allò material, simplement en el vostre impuls de superació...Som-hi...el vostre voltant està esperant el vostre somriure.

6 comentaris:

  1. Quina bona pinta, Àgata! A més, el pas a pas és tan clar que no té pèrdua! M'agrada que hagis escollit el rap, és ideal per a fer preparacions d'aquestes! gràcies per compartir-la. Petons

    ResponElimina
  2. vull fer-les ja!! l'alternativa perfecte pels que no mengem carn!! :D
    http://bonprofitbarcelona.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  3. I tant!!! A més es molt profitosa!!

    ResponElimina
  4. I tant!!! A més es molt profitosa!!

    ResponElimina
  5. em sembla molt interessant aquesta recepta i l'anava a fer però no tinc clar que s'hi posin 400 g de farina per fer la massa, em sembla mooolta farina. Potser una mica per lligar bé la massa i l'altre és per enfarinar??. M'ho pòts aclarir. Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Neus, tens raó no cal tanta farina. Usa la que sigui necessària per aglutinar la mandonguilla i després per arrebossar lleugerament.
      Salut i teca!!!

      Elimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.