Sílvia Manzano
Ingredients, per a 4-6 persones:
Per l’elaboració de les mandonguilles.
- 1 cua gran o 2 petites de rap
- 5 palets de cranc o surimi
- 400 gr De gambeta petita pelada
- 1 ceba petita
- 1 ou
- 400 gr de farina, jo he escollit una especial per peix
- uns brins de safra
- 200ml d'oli per fregir les mandonguilles
- Sal i pebre blanc
Per l’elaboració de la salsa d'acompanyament
- 1 litre de fumet (aquí teniu l'enllaç)
- 1 ceba petita
- 1 picada ( 4 nous pelades i 6-8 anacards torrats)
- Sal i pebre
Nosaltres com ja us he explicat, vàrem estrenar la cuina de la Tere, i quina millor manera que cuinant!!!
El rap li traiem l'espina del mig, o si volem la mateixa peixatera ens la traurà no la tireu, que aquí, tot s'aprofita.
Posem el fumet a escalfar, que jo ja el tenia fet de quan en faig i en congelo, si no és el cas podem comprar un que ja estigui preparat, però jo personalment prefereixo el que fem nosaltres. Li afegim les espines i ho deixem a foc lent, mentre preparem les mandonguilles.
Us aviso, que jo quan vaig fer aquesta recepta, era la primera vegada, i al principi la massa va quedar d'una manera que no semblava molt consistent, però si que ho és, de seguida que toca l'oli es queda perfecta degut a la duresa de la carn del rap.
Posem l'oli a escalfar i amb l'ajuda de les meves 'pinxes' vam fer les mandonguilles. Les arrebossem amb la farina. I apa, a fregir-les, amb molta cura, i ràpid, perquè en un tres i no res es fan. Les girem amb l'ajuda d'una espàtula i les anem col·locant en un plat amb paper absorbent perquè s'elimini l'oli sobrant.
De veritat, ja ho veureu, però així només ja estaven boníiiisimes, una textura molt suau i capritxosa al paladar, flonja i amorosa.
En una cassola a part sofregim la ceba i quan estigui daurada li afegim la picada de nous i anacards. Ja veureu quin aroma li dona aquesta picada, crida molt l’atenció.
Ho deixem tot junt que es mescli uns 5 minuts a foc lent, i seguidament li anem afegint el fumet que com que encara és calent, de seguida farà bullir la nostra salsa. Seguim a foc lent uns 5-8 minuts més i li anem afegim mica en mica les mandonguilles, una vegada totes juntes amb la salsa, deixem que es vagi aromatitzant tot junt com a molt 6 minuts, que nosaltres anirem donant-li voltes perquè totes les mandonguilles quedin prou mullades i envoltades de la salsa.....i llestos!!!!
Ara es el moment de degustar, que de veritat, que m'agradaria que aquesta recepta us atreviu a provar-la, degut a que no és difícil d'el·laborar i els vostres comensals quedaran bocabadats. Inclús a la canalla de casa podreu conquistar-los i donar-los un gran aport de vitamines extres.
Suggerència: Aquestes mandonguilles, sense la salsa i simplement posades en una barnilla com si fossin brotxetes, les podeu servir en plats i les podeu acompanyar amb una salsa de soja, maionesa lleugera o inclús allioli..... una forma de transformar en una recepta diferent i molt festiva.
Alguna vegada heu observat tot el que teniu per poder ser feliços???
El vostre cor s'obre com les vostres papil·les gustatives al vostre somriure, aportant una gran felicitat a la vostra ànima, que no creu en allò material, simplement en el vostre impuls de superació...Som-hi...el vostre voltant està esperant el vostre somriure.
Quina bona pinta, Àgata! A més, el pas a pas és tan clar que no té pèrdua! M'agrada que hagis escollit el rap, és ideal per a fer preparacions d'aquestes! gràcies per compartir-la. Petons
ResponEliminavull fer-les ja!! l'alternativa perfecte pels que no mengem carn!! :D
ResponEliminahttp://bonprofitbarcelona.blogspot.com.es/
I tant!!! A més es molt profitosa!!
ResponEliminaI tant!!! A més es molt profitosa!!
ResponEliminaem sembla molt interessant aquesta recepta i l'anava a fer però no tinc clar que s'hi posin 400 g de farina per fer la massa, em sembla mooolta farina. Potser una mica per lligar bé la massa i l'altre és per enfarinar??. M'ho pòts aclarir. Gràcies
ResponEliminaHola Neus, tens raó no cal tanta farina. Usa la que sigui necessària per aglutinar la mandonguilla i després per arrebossar lleugerament.
EliminaSalut i teca!!!