dijous, 31 d’octubre de 2013

Panellets

Sílvia Manzano

Receptes amb vida

Per Tots Sants Castanyes, per Nadal torrons, per la Pasqua mona i tot l'any bombons!!!! Lalalalalalala.


Ohhh, quina festa més maca, una tradició que per molts anys que passin sempre m´agrada compartir-la amb les meves clientes, i aquest any amb vosaltres : els panellets.

Dissabte passat, el 26 d’octubre, al Mercat de Lesseps vam elaborar aquesta recepta amb la canalla del barri, i la veritat és que aquest petits cuiners no ho van fer gens malament. Va ser un taller ideal per continuar amb les tradicions dolces catalanes.

Avui, continuant amb la trajectòria de transmetre aquesta recepta i compartir-la, hem muntat una màster classe de cuina a casa, i ens ha donat molt de si, com observareu n'hem elaborat molts i de molt variats. Ara ja els tenim preparats per consumir entre dijous a la nit i divendres per després de dinar. 

Avui no els he fet sola doncs, ha vingut una molt bona amiga meva, la Carmela, amb la seva filla que tenien ganes d’experimentar a la cuina, tot i que he de dir que el que més els ha cridat l’atenció ha sigut consumir-los, ja ja ja. També si han afegit la meva veïna i els seus fills i, com no, les meves filles.
Els nens han estat els encarregats dels panellets de xocolata, estaven la mar de motivats i quietons fent les boletes i arrebossant-les amb els encenalls de xocolata. Mentre, nosaltres en fèiem d’ametlla picada, de crocant, de coco, de codony fet a casa, d´albercoc sec, de licor de crema catalana, de confitura de fruits vermells, també casolana, de cafè i de pinyons.
La veritat  és que la base d’ametlla per a panellets té tant èxit, que no em canso d’innovar amb les varietats, tots son una gran sorpresa que explosiona al paladar. Us hi animeu???


Ingredients:
Per fer la massa
-          1 kg d’ametlla molta
-          ¾ de sucre
-          2 moniatos petits cuits o brasejats
-          La ratlladura d´una llimona
-          2 ous
Per fer els panellets variats
-          200 gr de pinyons
-          200 gr de granet d´ametlla
-          200 gr de coco ratllat 2 cullerades de llet condensada.
-          1 tros de 150-200 gr de codony
-          Uns quants albercocs secs
-          1 vaset de licor de crema catalana
-          5 cullerades de confitura de fruits vermells
-          5 cullerades de cafè soluble
-          10 cullerades de cacau
-          200 gr d’encenalls de xocolata
-          10 cireres vermelles

Jo la massa la preparo el dia d’abans, amb aquest mètode els pinyons s’enganxen d’allò mes bé. Quan tinc els moniatos cuits, una mica encara calents els aixafo amb una forquilla i començo a posar la resta d’ingredients barrejant-los bé. Finalment ho poso tot dins d’un bol,  tapo amb un drap de cotó una mica humit i cap a la nevera fins l’endemà.


Receptes amb vida

Receptes amb vida

L’endemà, separem la massa en tantes parts com varietats volem elaborar, i ben senzill:
Pels de xocolata amb cacau: Fem boletes o les formes que més us agradin i arrebossem amb els encenalls de xocolata.
Pels de coco igual: amb una mica de coco barregem la massa i després els arrebossem, jo a vegades els hi poso una mica de llet condensada. També els podeu fer amb forma de muntanyeta i posar-hi un xic més de coco ratllat pel damunt.
Pels de crema catalana: barregem, fem la forma i guarnim amb una cirera
Pels de crocant: Els fem amb forma allargada i els arrebossem amb el granet d’ametlla.
Pels de codony, albercocs  i confitura fem boletes i els farcim i continuem amb les varietats i formes que mes ens vingui de gust.
I llestos, una vegada elaborades totes les varietat, ja tindrem el forn engegat i calent a 190º i els anirem ficant mica en mica, el temps de forn depèn del tipus de forn, però no menys de 8 i no més de 12 minuts, és normal que enl sortir del forn estiguin una mica tendres, mica en mica aniran agafant cos.


Receptes amb vida

Receptes amb vida


Receptes amb vida

Receptes amb vida

Receptes amb vida

Receptes amb vida

Receptes amb vida

Receptes amb vida

Bon profit, i espero i desitjo que gaudiu amb aquesta recepta. Ahhh i sobretot, el més important és la companyia, que és aquest toc d’amor amb que farcim les nostres receptes, fa que tinguin aquest punt tant especial i que el nostre paladar detecta de seguida.

6 comentaris:

  1. Caram que bonics que us van quedar! I segur que eren boníssims!!

    Bona Castanyada guapíssimes!! Una forta abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. igualment Cristina, a gaudir d´aquestes tradicions tan dolçes
      petons

      Elimina
  2. Com m'agrada veure els blocs inundats de panellets!! T'han quedat preciosos i bonissims segur!! Bona festa!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. hola Roser, bonissims de veritat, molt molt melosos, a casa avui tornem a preparar una partida dels de xocolata
      una bona castanyada

      Elimina
  3. Els de licor de crema catalana han de ser insuperables!!! Petons!

    ResponElimina
  4. Boníssims! en tronaria a menjar encara que ja hagi passat la castanyada!

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.