dimarts, 1 de juliol de 2014

Amanida d'estiu amb mongeta bobi i vinagreta de mostassa clàssica

Àgata Albero


Oix, quants dies sense escriure, mare meua!!!, que diria el meu pare. Estimats i estimades, vaig de bòlit!!! La cuina se m'endu: gestionar, inventar, cuinar, ...sembla que els dies no tinguin prou hores. I si li sumem el fer de mare, parella,...ja m'enteneu, oi? Però una cosa us he de dir: em sento satisfeta, sempre amb aquella sensació que encara ho podries fer millor, però satisfeta. Res més gratificant que mirar enrere i veure que l'aposta val la pena i que a les vores hi ha flors.
Avui a l'ESPAI CUINA'M hem tingut els primers Casals d'estiu de tot un seguit de casals que hem de rebre. M'agrada generar experiències per nens, m'agrada que vinguin a mercat.
Els meus també fan casal i les tardes les tenen lliures, lliures per avorrir-se, barallar-se, jugar, fer manualitats,...avui hem començat a pintar un palet que encara no sabem si serà una prestatgeria o un sofà per un 'chill out'. S'ha de saber fer de tot en aquesta vida!!! I a més, tot allò que es fa amb les mans pot arribar a ser terapèutic, oi?
Avui volia fer una d'aquelles amanides d'estiu que a casa agraden tant i he decidit que tocava mongeta bobi, ara són més bones que mai. Aquí us l'explico:



Ingredients per 4 persones

500 kg de mongeta bobi
1 ceba tendra mitjana
12 tomàquets xerri
150 gr de pernil salat bo
brots de col llombarda
6/7 fulles de menta
sal
oli
mostassa

Renteu les mongetes i talleu-los les puntes.
Bulliu-les al vapor uns 12 minuts. Tot seguit coleu-les i aboqueu-les dins un bol amb aigua gel (amb aquesta acció fareu que quedin més cruixents i amb un color més intens). 
Quan faci uns 10 minuts que són dins l'aigua amb glaçons, coleu-les.


Trinxeu la ceba ben petita, feu el mateix amb la menta i el pernil.


Talleu els tomàquets a quarts.


Barregeu ara tots els ingredients, i amaniu amb sal i una barreja de mostassa Louit i oli.



Guarniu amb brots de col llombarda, tot seguit poseu-la una estona a la nevera. Serviu-la freda.


2 comentaris:

  1. No coneixia aquest nom de bobi... sempre s'aprenen coses noves! el que sí que conec, m'encanta i compro de tan en tan és el germinat de col. També el de rabe i el de porro m'encanten. Quantes coses que feu, amb les nenes! Jo ja puc començar-me a preparar... he he he. Quants canvis! Petons

    ResponElimina
  2. Quina amanideta mes bona i ara a l'estiu venen molt de gust !!!!!!!!!
    Tinc separats alguns atuells de cuina del que varem parlar, per l' ESPAI CUINA'M.
    Que et sembla, com ho fem?. Potser et pugui separar algun mes.
    Ho deixem per setembre?, ja que suposo estaràs al agost com jo, de vacances.
    Si es així, gaudeix d'aquest dies.
    Una abraçada

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.