dijous, 22 de gener del 2015

Xai al forn

Sílvia Manzano

La Sílvia després d'un Nadal enfeinadíssim torna i aquí teniu la seva proposta, ideal per aquests dies freds d'hivern.


recepta senzilla

Hola, una altra vegada, recepta de les que m'encanten, forn i apa, a gaudir a la terrassa d'un bon llibre……això si, amb alarma, ehhhh!!! Que sinó no dinarem, ja ja ja ja.


Diumenge al matí, en aquest cas, després d'una setmana de feina, amb ganes de desconnectar, us sona, oi?? Doncs això, t'aixeques al matí i fa un solet d’aquests que a la terrassa gaudeixes, i que quan et toca notes la seva calor com t'acaricia les galtes i els braços descoberts, ummmmm que bé, ideal per carregar piles, que per si no ho sabíeu, el sol es una de les grans fonts d'energia positiva i necessària.

Doncs com que es bona temporada per al Xai, mans a l'obra, un plat complert, molt nutritiu, i com no, boníssim i ràpid d'elaborar, amb uns resultats excel·lents, tots contents.

INGREDIENTS:

- Una espatlla mitjana , si és per dos

- Un got d'aigua

- 100 gr de llard

- Un gotet, all, julivert i vi blanc o cognac

- Unes patates rodones per fer puré i unes cebetes, jo les compro als congelats

- Sal i pebre


Receptes amb vida

Receptes amb vida


Engeguem el forn mentre preparem el xai, 
jo el poso baix, a 185º.

Salpebrem, i untem amb llard, sobretot per als talls fets per la carnissera, després aboquem un got d'aigua dins la safata i cap al forn.
Deixem coure ½ hora i a continuació girem el xai, ja veureu que es va enrossint.
Deixem coure 15 minuts més i aleshores afegim les patates i les cebetes per els costats,i tot seguit la picada d'all i  julivert i el vi o el cognac, el que tingueu per casa.
Deixem coure uns 35 minuts més aproximadament, fins que el trobeu prou ros. Podeu gratinar els darrers 5 minuts i així us acabarà de quedar torradet. 
Jo apago el forn i el deixo 5 minuts més dintre.....




I res més, cap a taula, una bona amanida i un gotet de vi, en aquest cas, a mi personalment que m'encanta, l'acompanyo amb una copeta de cava, i a gaudir. Es un plat molt complert, digne d'un dia de descans setmanal, una trobada familiar, d'amics, o simplement perquè us ve de gust.


Els temps difícil t'ajuden a comprendre que moltes coses que ens preocupen habitualment no tenen tanta importància, viure l'avui, no perdem el temps mirant enrere ni avançant el futur, l'avui és per gaudir, NO TE'L PERDIS. 

1 comentari:

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.