dimecres, 21 de novembre del 2012

Un brou imprescindible, recepta de la Lola

Amb aquesta fresqueta, que ja 'fa més tardor', no em direu que no ve de gust una bona sopa. A casa som sopers de mena i com a mínim un cop per setmana s'ha de fer una bona olla de brou. Fa temps que fer un brou no ens fa gens de mandra, abans calia preveure amb 3 hores d'antelació l'elaboració per tal de poder preparar la sopa i tenir-la a punt per sopar, ara jo som més partidaris de l'olla ràpida (una d'aquestes olles alemanyes que, encara que no són barates són una gran inversió). El temps és or! 

No us enganyaré, aquest brou és contundent. 


Brou (2 litres aproximadament)



Les herbes


1nap
1xiribia
1 porro
2 pastanagues
una mica d'api






La carn




Carn de vedella (una tall de costella o de 'conill')

1 os del genoll de la vedella
1 os blanc de pernil (aquell salat)
2 o 3 ales de pollastre
1/2 carcanada de pollastre ( o una cuixa de gallina)







La verdura


1 quart de col
2 patates mitjanes




1.- Posem a bullir les herbes ben netes i pelades (si us agrada més) i tota la carn en 3 litres d'aigua freda mineral o filtrada. 

2.- Si no tenim olla ràpida quan arrenqui el bull ho deixarem bullir 2 horetes i mitja o 3. Quan faltin 30 min per apagar el foc hi afegirem la patata i la col senceres i les deixarem fins al final. 

3.- Si ho fem amb l'olla ràpida amb 35 minuts inicials n'hi haurà prou, passat aquest temps apagarem el foc i quan la podem tornar a obrir hi afegirem la patata i la col fent-les bullir sense tancar a pressió l'olla. 

4.- Un cop apaguem el foc, esperem una mica a que es temperi i procedirem a colar el brou.

Ja ho tenim!!!!




Ara només caldrà fer-ne l'ús que més ens convingui: sopa, arrossos i bases de tota mena. És aleshores quan hi posem la sal, a cada plat la que li calgui.

La carn de vedella i la de les aletes del pollastre les podem fer a trossets i afegir a la sopa. (Aquest caldo no ens permet aprofitar la carn per fer-ne croquetes, ja us en proposarem un altre amb més carn). També podem posar-hi trossos de pastanaga i patata. Això si, la sopa serà més 'contundent'.

Consell pràctic: Si congelem el brou en ampolles d'aigua sempre tindrem un bon recurs per quan el necessitem.


Àgata Albero




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.