dimarts, 26 de març del 2013

Bombons sorpresa o com aprofitar els cereals.

Sílvia Manzano




La veritat, és que amb la quantitat de plats salats que fem, de dolços en fem  ben pocs, però aquest és tan senzill, que és impossible no fer-lo.

A més 
és una recepta que compleix molts requisits de recepta perfecta, el 
més important, al menys per a mi, és com es posen de contents els de casa de seguida que ho veuen, com n'és de fàcil d'elaborar, i per a mi personalment, com n'és de rentable aprofitar menjar. 

Doncs bé com diu el seu nom són uns bombons amb sorpresa, 
és una recepta que me la va explicar la Maria, una altre clienta habitual. Un dia dedicaré un apartat a explicar que vol dir per mi aquest concepte de clienta habitual, perquè en realitat, totes aquestes clientes o clients habituals, són la gran majoria, amistats amb les que compartim inquietuds, alegries, receptes del dia a dia, o fins i tot busquem consells per gaudir.

Doncs no se si a vosaltres us ha passat, però a mi em passa!!!! Tinc dos nenes, i no precisament petites, però són les típiques capritxoses que volen coses que després donen voltes per la cuina. Un bon exemple són els cereals, aquests corn flackes que semblen que els hi agraden i després, comencen a perdre el cruixent, de tants dies que volten per l'armari. Doncs amb això fem uns bombons, ummmmm, increïbles. Voleu al·lucinar....us quedareu salivant. 

Jo per fer aquests bombons, us he de confessar que compro exclusivament els corn flaques per fer-los, ji ji ji, i vaig aprofitar el diumenge estava a casa de la meva cosina, amb qui m'encanta estar perquè cuinem juntes i gaudim molt i molt del cap de setmana. 

Aprofitant que estaven a casa de la meva cosina, i juntament amb les meves nenes i la d'ella, varem elaborar aquests bombons sorpresa. 

Ingredients

- Cereals (flocs de blat o els que tingueu per casa, o millor dit, per l´armari rondant). La quantitat de cereals 
és la que vosaltres hi vulgueu posar.

- 200 gr de xocolata a la pedra, per desfer

- 125 de mantega,

- Mans màgiques, sobretot si compartiu amb els nens

Posem en un bol de plàstic la xocolata i la mantega i ho posem tot al microones durant 2- 2,5 minuts a temperatura màxima, sinó teniu microones, es pot fer al bany maria, que 
és la forma tradicional. 


Una vegada treta la xocolata la acabem de desfer amb unes barnilles manuals. I aprofitant el mateix bol hi anem tirant els cereals i amb molt de cura amb una espàtula de plàstic els anem sucant amb la xocolata, i així contínuament.


Anem afegint cereals fins que absorbeixi tota la xocolata, amb aquesta mida, quasi, quasi buideu el paquet petit de cereals. 





Després, amb les mans netes, ben netes, agafeu petites quantitats de cereals enxocolatats i els aneu posant sobre un plat pla, o una safata.... , i cap a la nevera. 



SORPRESA!!!! En un parell d´hores ja m’explicareu....jo els deixo a la cuina quan venen els meus nebots, i quan te n'adones han desaparegut. Ideals per compartir amb cafè amb els amics, o simplement un berenar per als nens. Quedaran bocabadats .....voleu tastar-los??? 


Sigueu positius, els problemes no s'acaben, però les solucions tampoc. No busqueu la felicitat tan lluny, la teniu just al davant, només heu d'aixecar el cap i mirar endavant, sí sí, aquells ulls que us miren són els que més us estimen.

4 comentaris:

  1. Uns bombons molt bons, Àgata! I aptes per a tots els cuiners, petits i grans, experts i no! A casa fem una cosa semblant, n'hi diem roques. Molt bé, la teva clienta Maria, intercanvi d'experiències, oi? Bona Setmana Santa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies Marina, les meves clientes tenen idees molt profitoses, la veritat es que mes que una tenda, es un local social, gaudim d´allo més.
      bona setmana santa per a tu també.
      petons!!!

      Elimina
  2. Quina bona manera d'aprofitar els cereals i que bo!

    No coneixia el vostre blog i ara que us he decobert no em vull perdre res, així que m'he fet seguidora ;)

    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cristina, benvinguda!!! t´encantara el bloc, son receptes de les de tota la vida, senzilles i molt profitoses....ejem, ejem acceptem suggerencies. Nosaltres volem que estigueu contentes i que trobeu util!!!
      una forta abraçada
      Receptes amb vida

      Elimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.