Àgata Albero
Encara és temps de carxofes i a casa ens agraden molt. A mi com més m'agraden són cuites al foc, a la brasa. Però a Barcelona no tenim llar i per tant en fem un símil fent-les al forn. A molts no us explicaré res de nou, o potser sí, però hi ha un petit detall que farà que les trobeu més tendres. A banda de coure-les al forn jo hi poso 1 dit d'aigua a la safata i així garanteixo que els cors s'estovin.
Ingredients per 4 persones
8 carxofes o 12 (depèn de la gana)
sal
oli d'oliva verge
pebre
aigua
Tallem la part inferior de la carxofa una mica, per deixar una base plana. Tallem les puntes superiors, traiem algunes fulles exteriors, les més dures. A continuació girem la carxofa cap per vall i la piquem per tal que s'obri una mica i es pugui coure millor.
Les amanim amb oli d'oliva verge, sal i pebre. les posem en una safata de forn amb un dit d'aigua i les posem a coure 20-25 minuts a 180 graus.
Ara només cal que aneu gaudint de mossegar cada fulla fins arribar al premi final, el cor. Mireu, ja em ve salivera.
Variant:
Si us agraden els sabors intensos també podeu posar-hi trossets de formatge blau i tires de bacon. El formatge es fon dins la carxofa, es barreja amb el greix del bacon i converteix la carxofa en una delicatessen.
A quina temperatura?.
ResponEliminaM arriscaré a 180.
A 180 ideal, ara ho afegeixo.
EliminaOkis.
EliminaM'han quedat molt bones.
Moltes gràcies
Genial!!!
Eliminadoncs jo ho provaré ara, pq les carxofes i jo no tenim feeling a l'hora d cuinar.les, no sé mai quantes fulles s'han d treure pq no quedin dures..., ja us diré q tal..
ResponEliminaTreu un parell de cercles. Després pica-les bé cara a vall al marbre perque quedin les fulles separades i una mica obertes. Si tot i així et queden dures de fora, les retires abans de menjar.
ResponEliminaSalut !!!
Avui per dinar en faré. Desitjo que em surtin bé.
ResponEliminaSalut !!!
A la brasa el procés seria similar?
ResponEliminaRobert, la brasa és un altre món, no goso aconsellar-te.
Eliminahola primer ala brassa las posas uns minuts al micro i despres amb poc foc ala brassa
EliminaA la brasa no cal treure cap fulla doncs es cremen i les treus després, només la tija perquè quedin planes, jo hi poso fooorça oli !
EliminaMolt bona la variant del formatge blau, la provaré.
ResponEliminaUna altra, me la van dir a les terres de l'ebre, i és farcir-les amb sobrassada. Amb l'escalfor es va desfent, i ajuda a estovar el cor. (si, el de la carxofa també :))
Molt be,Gràcies.
ResponEliminaTambé són molt bones posar all trinxadet a dins dels cor de la Carxofa amb un bon raig d'oli.
El forn dalt i baix o només bahjx?
ResponEliminaI posant un gra d'all dins de la carxofa tambe queda molt be
ResponEliminaEl forn dalt i baix? Gracies
ResponEliminaSi. A dalt i a baix.
EliminaM'HAN QUEDAT BONÍSSIMES!!!
ResponEliminaQue bé!!! Ara no podràs parar de fer-les!!!
EliminaAquest truquet de l' aigua, el provarem! A veure quan ens podem veure al mercat de l' estrella 😉
ResponEliminaAquest truquet de l' aigua, el provarem! A veure quan ens podem veure al mercat de l' estrella 😉
ResponEliminaQueden mol be, gracies
ResponEliminaGràcies a tu per llegir-nos.
EliminaSabeu com te que ser la carxofa per a que quede ven bona? A França venen unes carxofes gegants i no sé si són igual de bones.
ResponEliminaMida mitjana i ben apretades, si són massa obertes és que no són fresques.
Eliminacal posar les primer amb aigua i llimona xq no en negreixin?
ResponElimina