dimecres, 13 de març del 2013

Els originals farcellets de la Margarita

Sílvia Manzano


Originals i senzills, són d'aquelles receptes que compartim durant la compra o la visita, diria jo. Us haig de confessar que el mercat és per a mi una gran repte social amb vida pròpia. La Margarita és una clienta habitual, que ara per ara, justament li haig d'estar molt i molt agraïda, ja que m’està ajudant a recuperar la meva autoestima, i és per això que em ve de gust mostrar-vos una recepta que ella mateixa em va ensenyar. 

És molt típic de mi el fet de reinventar la recepta, és per això que he combinat la que la Margarita em va explicar amb una altra que dóna molt de joc. Ideal per combinar un bon entrant per un dinar, un sopar o simplement un piscolabis per compartir amb els nostres convidats.

Per realitzar 16 farcellets:

8 farcellets de sobrassada i mel 

. sobrassada

. mel

. 8 oblees de crestes petites

. un ou batut

. una mica de sèsam

8 de mousse d’ànec i confitura de pebrot

. 100 gr de rull de cabra

. 40 gr de confitura de pebrot, podeu posar-ne també una de fruites del bosc o de taronja.

. una mica de sèsam 

. 8 oblees de crestes petites


Primer estenem les oblees de les crestes posant-les en el mateix paper que venen. Seguidament engeguem el forn i el deixem a 190-200º dalt i baix i col·loquem la safata al mig. 

Posem la sobrassada en un bol, aproximadament uns 100 gr. I anem afegint mel, fins que notem que no destaca ni molt la sobrassada, ni molt la mel. Posem la barreja al mig de la oblea, aproximadament una cullerada sopera. I ho tanquem com si fos un farcellet. Ens fem 8. Seguidament els posem a la safata, que encara la tindrem fora del forn, amb un paper especial perquè no s'enganxin.
Agafem el rull de cabra o un formatge cremós de cabra, i la repartim entre les 8 oblees restants, tot just al mig, igual que les de sobrassada. I al damunt de la mousse posem una cullerada de cafè de confitura de pebrot, aquesta confitura és una de les que elaboro jo mateixa, però una de fruites del bosc, també us quedaria molt bé. I fem com amb les altres, les tanquem com si es tractés d'un farcellet.....i cap al forn a fer companyia a les altres. 


Amb un pinzell untem d'ou batut tos els farcellets, amb una mica n'hi ha prou,  just perquè s'enganxi el sèsam que afegirem pel damunt dels farcellets. Enfornem uns 8 minuts, fins que quedin daurats. 

Fàcil, oi??? Doncs ja veureu el toc que dóna a les vostres papil·les gustatives i com gaudiran els vostres convidats. 


La dolçor dels farcellets serà la mateixa que trobareu en obrir el vostre cor a aquelles persones especials que us estimeu.

7 comentaris:

  1. Un aperitu genial!! per entretenir la gana.
    http://bonissim.blogspot.com.es/
    Chus

    ResponElimina
  2. Queden súper bonics i són molt fàcils, Àgata! QUina bona idea has tingut.

    ResponElimina
  3. Respostes
    1. Ostres, moltes gràcies. que a la Sílvia la tenim enfeinada amb uns sopar per molta gent i no et pot respondre. Quina web més xula que tens.

      Elimina
  4. HOLA!!! que a la recepta vaig equivocar-me....però millor, perque es una varietat més de farcit, que es la de mousse d´anec amb confitura, igual que la de rul, de la que mes os vingui de gust!!! jo les faig a vegades ben variades per sorprendre als comensals. un peto per tots i l´Agata i jo estem a la vostra disposició per les vostres suggerencies.

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.