dimarts, 28 de maig del 2013

Llenties de xarcutera

Sílvia Manzano




Aquest nom és el que va posar el meu pare, a mida que aneu veient els ingredients, us anireu adonant del perquè del nom. Ep que també aviso, que són pràcticament les ultimes llenties consistents d'aquesta temporada. Hem aprofitat aquest canvi de temps provisional per fer-les. Són les llenties, que recarreguen les piles dels de casa per poder continuar amb les classes de les nenes o la feina de la tarda. Són incompatibles amb les dietes que posem en pràctica últimament, però......de tant en tant.... qui diu que no es pot menjar de tot en la seva justa mida?

Doncs res, mans a la cuina, que no es digui, us ofereixo un gran aportació energètica per poder continuar amb el dia a dia o per després d'una bona excursió per la muntanya un diumenge o un festiu qualsevol.

Per cert, en honor a la meva àvia que era d'un poble de Burgos, Belorado, del qual ja us havia parlat en alguna ocasió, utilitzaré productes d’allà, que personalment comercialitzo a la xarcuteria.....ummm quins records, enteneu la potencia del plat???? Som-hi!!

Ingredients:

- 300 gra de costella adobada ( jo he utilitzat una que fan a Burgos molt saborosa)

- 2 patates blanques mitjanes

- ½ botifarra negra d’arròs, de Burgos

- 2 talls de xoriç dolç de poble, també de Burgos.

- ¼ de llenties pardines, de cocció rapida

- 4-5 cullerades de sofregit de tomàquet

- 1 cullerada d'oli d'oliva, 2 alls, 1 fulla de llorer, sal, farigola i pebre

- 1 litre de brou de verdures.

Sembla un plat molt complicat, però noooo,  és m
olt senzill, i quan més el fas més pràctic et resulta. Una idea més per quan vols preparar un plat ràpid per la carmanyola.

Posem una cassola una mica fonda al foc, afegim la cullerada d'oli, l'all, seguidament la costella adobada i ja trossejada i la fulla de llorer.

Remenem mirant de que es vagi enrossint la costella, que no s'arribi a cremar, aproximadament uns 5 minuts. A continuació trenquem les patates, és a dir, mal trencades per afegir el midó, salpebrem i afegim una mica de farigola en pols, i continuem a foc mitjà, no parem de remenar de tant en tant. 





I la resta d'ingredients van seguits, tirem la botifarra negra i el xoriç, en dos minuts afegim les 4-5 cullerades de sofregit, anem barrejant bé amb la cullera de pal, i passats 2-3 minuts afegim les llenties crues. Anem incorporant de tal manera que tots els sabors es vagin barrejant. 
Dos minuts més i tirem el brou de verdures, que tenim prèviament preparat. 






Llavors és el moment de pujar el foc, i en quan comenci a bullir, calculem 8 minuts, el baixem i el deixem uns 15 minuts més, només hem de tastar-les, per rectificar la sal o per comprovar si farà falta algun minut més per les llenties. Una vegada cuites us poden aguantar un parell de dies, que llavors encara les trobareu més gustoses.





La bellesa de les persones, no es troba al físic, sinó en els ulls de les persones que t'observen mentre mostres el teu somriure....i perquè no??... acompanyat d'una bona recepta de cuina.

4 comentaris:

  1. Unes llenties importantíssimes i boníssimes...i com que segueix fent fresqueta encara venen de gust.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. hola!!! si que son importants i molt nutritives....ummmm un petit gran pecat que ens permetem de tant en tant
      gràcies per ser-hi!!
      una abraçada

      Elimina
  2. Les llenties no m'entusiamen, però aquest plat teu porta tantes coses bones i les disfressa tan bé, que me les menjaria i tot!

    ResponElimina
    Respostes
    1. la veritat que son molt tentadores, a casa els encanten
      una abraçada...m encantaría que les tastesis, et sorprendrien

      Elimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.