dissabte, 13 de juliol del 2013

Flors de carbassó en tempura

Àgata Albero



L'estiu ens brinda fruits meravellosos, verdures plenes d'aigua que ajuden a refrescar el nostre cos i compensar la calorassa que apreta. Les flors de carbassó són un dels tresors que podem cuinar a l'estiu, unes floretes abans menyspreades i que un bon dia algú va decidir que podrien menjar-se i així aprofitar-ne el tot.
Ahir ens vam atrevir i demanant consells aquí i allà vam acabar amb un plat per sopar suculent i vistós que va agradar molt. Primer vaig pensar que una salsa amb iogurt podria ser una molt bona combinació, una tzatziqui per exemple, però finalment vam optar per menjar-les tal qual amb el seu farcit de formatge cremós i arrebossades amb un preparat de tempura que ara us explicaré.

Ingredients

3 flors de carbassó per persona
formatge cremós
farina de Santa Rita
aigua freda, freda
cervesa
1 ou
sal 

Renteu bé els carbassonets amb la flor, feu-ho amb cura per que no es malmeti la floreta.




Talleu la part de sota del carbassó i retireu els estams.

Farciu amb formatge cremós cada flor i tanqueu cargolant les puntes, així evitareu que el formatge surti quan les fregiu. Saleu una mica, no massa.





 Barregeu aigua freda,  farina tipus Santa Rita, especial per arrebossats, un ou batut i cervesa. Ajudeu-vos de la barnilla de batre per evitar que quedin grumolls. Les mides són molt relatives, el cas és que us ha de quedar una textura espesseta. Confieu en la vostra intuïció, s'aprèn provant. Si quan les fregiu no us acaben de convèncer, rectifiqueu i afegiu més farina o més aigua, depenent del que hi trobeu a faltar.




Poseu a escalfar una cassola petita amb força oli, quan sigui calent aneu arrebossant cada flor al moment i fregiu-les d'una amb una. Poseu-les a en un plat amb paper absorbent perquè perdin l'oli sobrant.



I ja ho tenim!!! Per ser la primera vegada no han quedat pas malament, oi?



Com us deia les podeu menjar soles o acompanyades de la salsa grega dita Tzatziqui, la que es fa amb iogurt i cogombre. Un dia en parlarem més extensament d'aquesta salsa.

Bé, espero que us hagi agradat i us animeu a fer-les.

7 comentaris:

  1. No he provat mai les flors del carabassó, però n'he sentit a dir coses boníssimes! i així farcides amb formatge... mmm!!

    ResponElimina
  2. Queden boníssimes, Àgata! A casa també tenim hort i ens agrada molt, fer les flors en tempura. Prova-ho també farcides de brandada de bacallà, queden estupendes també!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marina, primer per aclarir-me que s'ha de dir 'en tempura' i després per la suggerència. Una abraçada. PD: També tens hort? I dormir dorms? jajajajaja

      Elimina
  3. La meva àvia ja preparava aquestes flors!!! Així en tempura han de ser delicioses!

    ResponElimina
  4. No les he provat mai, i això que tothom en parla molt bé! Una recepta fantàstica. petons

    ResponElimina
  5. Avui les he fet farcides de roquefort i codony, i arrebossades amb pasta feta amb farina, cervesa, sal i pebre

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.