diumenge, 23 de març de 2014

Carrot cake, pastís de pastanaga molt fàcil.

Àgata Albero


Ara, darrerament m'està agradant provar de fer pastissos diferents i agafant llibre infantils s'aprèn molt. Feia temps que voli aprendre a fer el famós Carrot Cake, altrament dit pastís de pastanaga i, escolti!!, no va quedar pas malament. El llibre es diu 'Con las manos en la masa' ( e Grijalbo) i té un munt de receptes senzilles per fer amb nens.

El primer que diuen els nens és: de pastanaga??? El resultat és sorprenent. Ja ho veureu.

Ingredients

2 pastanagues mitjanes
215 g. de farina
225 g. de sucre moreno
2 cullerades de llevat en pols
1 culleradeta de canyella en pols
un pessic de sal
120 ml d'oli vegetal
3 ous grans
 i cullaradeta d'essència de vainilla
60 g.. de nous
30 g. de panses (opcional)

Per la cobertura:
30 g. de mantega a temperatura ambient
15 g. de crema de formatge tipus Mascarpone
140 g de sucre llustre
1 culleradeta d'essència de vainilla
un pessic de sal

Pre-escalfeu el forn a 180º
Unteu amb mantega el motlle del pastís.
Peleu les pastanagues.
Ratlleu uns 155 gr de pastanaga y reserveu.
Poseu la farina, el sucre, el llevat, la canyella i la sal en un bol. 
Remeneu bé.
En un altre bol barregeu la pastanaga ratllada, l'oli, els ous i la vainilla.
Barregeu amb la mescla de la farina.
Afegiu les nous i les panses i remeneu.
Aboqueu la barreja de tot al motlle i amb l'espàtula de goma repartiu de manera uniforme.
Enforneu durant 40 minuts, fins que quan punxeu un escuradents al centre us surti net.
Deixeu refredar sobre d'una reixeta.
Desemmotlleu el pastís sobre la reixa, deixeu-lo cap per vall, així us quedarà una superfície ben plana i més bonica alhora de presentar-la.

En un bol barregeu la mantega i el formatge. amb la batedora.
Afegiu el sucre lustre, la vainilla i la sal. Bateu bé.
Coloqueu el pastís en un aplata per servir i repartiu bé amb l'espàtula la barreja anterior.




 
Serviu a temperatura ambient.


Aquesta vegada no us tinc fotos del procés, només de la cobertura, espero que pogueu seguir bé la recepta malgrat tot.

6 comentaris:

  1. Tens tota la raó...els pastissos de pastanaga són deliciosos i no fan gust a pastanaga! Són tan bons! Petons!

    ResponElimina
  2. Te molt bona pinta i sobretot m'agrada la cobertura...

    ResponElimina
  3. A mi m'agrada molt aquest pastís, i amb la crema per sobre....es tota una delícia! petons

    ResponElimina
  4. Doncs saps què? M'agrada molt més així en versió planeta, més tipo 'barrita' que no quan fan aquells de 20 pisos que no te'ls pots ni ficar a la boca. Molt més maco i més menjable en aquesta cara. Molt bo guapa!

    ResponElimina
  5. Els pastissos de pastanaga, carbassa, moniato, són boníssims! la versió planeta que ens fas m'agrada!!
    gràcies per seguir comacasa-res! et segueixo!

    ResponElimina
  6. Per cert, el taller va ser fantàstic!! estic esperant el cap de setmana per posar a la pràctica algun que altre entrant, estaven tots boníssims!! una abraçada!

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.