dijous, 16 d’octubre de 2014

Cigrons amb espinacs, el 'potaje' de la tia


Àgata Albero


Avui tornem amb les receptes de la tia Conchín, i com no pot ser d'un altra manera farem una recepta saludable, senzilla i tradicional. Ja ho se ja que fa temps que no m'hi poso, però no és que no vulgui, aquest és un dels meus gran plaers. Aquí em teniu.....

Aquesta recepta té més història del que em pensava, i és que fa només uns dies va morir el meu tiet i padrí, espòs de la meva estimada tia Conchín. Entre molts records que li venien al cap després de la pèrdua, va recordar la seva mare (la meva àvia) i aquest 'potaje' (que diu ella) que li ha marcat dos adèus molt dolorosos. I és que tant el dia que l'àvia i el padrí van morir havia menjat aquest fabulós guisat que avui us explicaré. 


És un menjar de cullera que a mi em fa tornar una mica ximple, m'agrada tant que m'he de controlar, us ho prometo.


Ingredients
250 gr. de cigrons
sofregit de tomàquet
un manat d'espinacs
3 llesques de pa
3 alls
ametlles
pinyons
oli
sal

Bullir els cigrons (aquí us en deixo un enllaç amb el secret).


Fregir els alls laminats dins una cassola, retirar i fregir-hi el pa.


A continuació afegiu el sofregit de tomàquet i afegiu-hi el pimentón de la Vera. 


De seguida afegiu els cigrons amb el brou de bullir-los.


Quan arrenqui el bull hi tireu els espinacs ben nets i feu que bullin 5 minuts escassos.


Passat aquest temps afegiu-hi la picada que fareu amb el pa, l'all, les ametlles torrades i els pinyons.


Serviu amb un ou dur tallat a quarts a cada comensal.


Voilà!!!








5 comentaris:

  1. Ostres quin greu... aquest "potaje" serà d'aquelles receptes que perdurin. I és que aquestes receptes familiars són les més bones i les que hem de mirar que sempre quedin :)

    Realment fa una pinta boníssima!!

    Una forta abraçada bonica!

    ResponElimina
  2. Amb el fred que està fent...aquest plat és deliciosament adequat!!!

    ResponElimina
  3. Caraiiii...quina pintaaaa....
    Puc fer un apunt? Si afegeixes un trosset d'alga Kombu, uns 2 cm, quan estiguin bullint, seràn més "digestives" i no influirà en el gust de la recepta de la tia Conchín...

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.