dimecres, 26 d’abril del 2017

Bundt cake de llimona per la Soad


RECEPTES AMB VIDA

RECEPTES AMB VIDA

No em cansaré de dir-ho....És quan cuino que hi veig clar, realment és de les activitats que em fan més feliç, però 'oju'!,  el cuinar per obligació, el dia a dia, també em cansa...com a tothom.

Avui a casa venia una convidada especial i m'ha vingut de gust estrenar el motlle que he comprat aquest matí. És el motlle aquest tan xulo que de ben segur heu vist ja a moltes botigues de gadgets de cuina...No és dels millors, de fet em feia por que se m'enganxés...però hem tingut sort....era dels bons.

Dels bundtcakes en parlen aquí, a Directo al paladar, per si voleu saber-ne més. Resumidament diuen....

'Estrictamente hablando, un Bundt cake es un dulce horneado en un molde Bundt. Para precisar un poco más, a grandes rasgos podemos decir que es un bizcocho con forma de anillo, o al menos, con un hueco en su centro. Suelen ser grandes, de miga prieta con el exterior crujiente, pueden ir glaseados o no y a veces también se rellenan. No hay reglas en cuanto a su sabor o ingredientes, y de hecho cada vez se encuentran recetas de lo más variadas e imaginativas por la red.'
Jo avui m'he decidit per la recepta de la Su de Webos Fritos, per senzilla i perquè no fa que la tecnologia sigui imprescindible, amb una batedora manual ja fareu...... Pels que no sou gastroadictes com jo, us diré que l'autora d'aquest bloc és de les que té moooolts seguidors i és super activa a la xarxa. Un saludo desde aquí, Su!

Som-hi:


Ingredients

220 g de mantega a temperatura ambient
250 g de sucre (sí...potser un pel massa)
1 pessic de sal
5 ous grans
El suc de mitja llimona
La ratlladura de dues llimones
1 iogurt de llimona de 125 ml
350 g de farina
16 g de llevat de rebosteria o impulsor químic

Sucre llustre per guarnir.
1 motlle amb forat al mig

NOTA: Sempre que fem un pastís i la mantega n'és un ingredient important penseu a treure-la de la nevera amb temps....la necessitareu toveta per poder treballar-la bé. 


PREPARACIÓ
1. Pre-escalfeu el forn a 160º. (dalt i baix)
2. Bateu el sucre i la mantega una bona estona fins que quedi d'una textura blanca i cremosa....
3. Afegiu ara els ous, un per un, i sense deixar de batre, important. (per això val la pena que tingueu les varetes batedores elèctriques, si no les teniu, penseu que no són cares i hi haurà un abans i un després dels vostres pastissos)
4. Un cop ben batuts els ous és el moment d'afegir la ratlladura i el suc de llimona
5. Ara, el pessic de sal i el iogurt, segui batent.
6. I per acabar tamiseu la farina per sobre la mescla i afegiu el llevat, remeneu amb intensitat, però ara amb un estri tipus la llengua pastissera, els pastissos volen aire...!
7. El moment previ a abocar la mescla és clau. Sí, sí, untar bé el motlle amb un pinzellet de cuina i la mantega és moooooolt important, racó a racó...Després tamiseu farina per sobre (amb un colador)...que s'enganxi a la mantega, gireu el motlle per que caigui la farina sobrera.
8. Aboqueu la mescla i feu uns copets per tal que es reparteixi bé.
9. Poseu al forn durant uns 60 minuts, passat aquest temps punxeu amb un escuradents i comproveu que surt sec...sinó és així deixeu que cogui uns minuts més.
10. Poseu a refredar sobre una graella.
11. Passats deu minuts gireu-lo i desemmotlleu i deixeu-lo sobre la graella fins que es refredi del tot.
12. Tamiseu el sucre llustre per sobre ajudant-vos d'un colador fi.

Gaudiu!

Ha de quedar cruixent per fora i tendre per dins, si ho heu fet amb amor i paciència així serà, no en tinc cap dubte!

RECEPTES AMB VIDA


RECEPTES AMB VIDA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.