dimecres, 18 de gener del 2017

Daus de salmó amb tirabecs i curri estil thai

Receptes amb vida

Treballar a mercat té avantatges i si ets 'preguntona', como jo, encara més. Veure com canvien les parades, la temporalitat exposada en tot el seu esplendor, és una privilegi que tens garantit quan passeges per un mercat....Ara passa que les temporades s'avancen un mica....ja se sap, tenim pressa per tot. els tirabecs són més de finals d'hivern....
Ahir doncs, al Mercat de l'Estrella hi havia tirabecs. El tirabecs o estirabec (pisum arvensis), aliment del qual parlen en aquest article, és de la família dels pèsols (pisum sativum). És, per tant, una lleguminosa. Tot i així, aquest vegetal té una llavor molt discreta i el tirabec és cultivat i apreciat per la seva beina més que no pas el gra.

Doncs bé, preguntant s'arriba a Roma, i ahir a peu de parada vaig aprendre aquesta recepta, el meu dinar d'avui...


Ingredients
200 gr de tirabecs
12 tomàquets cirerol (Xerry)
4 talls de salmó tallat a daus
1 ceba de Figueres
1 llauna de llet de coco
curri
oli d'oliva suau (d'arbequina millor)
sal
bitxo


1. Traieu la fibra de cada tirabec, agafant des del pecíol, només cal estirar, sembla pesat però no ho és, ho fareu ràpid. Renteu-los.
2. Renteu també els tomàquets.
3. Talleu la ceba a llunes molt fines. Saleu-la i sofregiu-la fins que sigui toveta. Reserveu.
4. Saltegeu els tomàquets dins la mateixa paella (o wok, si ne teniu). Reserveu. (jo no hi trec la pell però si us cal la podeu treure, un cop passats per la paella us costarà molt menys...)

Receptes amb vida

5. Saltegeu ara els tirabecs, han de quedar al dente, així que poca estona.

Receptes amb vida

6. Saleu i saltegeu ara el salmó, marcar i prou.

Receptes amb vida

7. Ara ja podeu afegir tots els ingredients que hem anat reservant, el curri la llet de coco. Un bitxo o dos no li fan cap mal...però això va a gustos.

Receptes amb vida

Receptes amb vida

8. Un xup xup i a menjar. 

Receptes amb vida

Receptes amb vida

9. Amb uns fideus d'arròs pot ser un plat únic boníssim, i si no en teniu, amb espagueti, què carai!

Receptes amb vida

Àgata Albero

2 comentaris:

  1. Està boníssim tu!!..Avui l'he fet a casa perque tenia molta curiositat per provar un plat amb llet de coco, i la veritat es que m'ha encantat!...molt bona recepta i super senzilla!

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.