dimecres, 4 d’octubre del 2017

Pastís de carbassa


Som a la tardor, i encara que costa que arribi el fred, la carbassa és un ingredient molt versàtil i que fa tardor. 

Un cop cous una carbassa val la pena treure'n profit, però, la meitat la podeu usar per fer una crema de carbassa i l'altre per aquest pastís meravellós, per exemple.

Ara feia dies que no obríem un dels llibres de cuina vegetariana que corren per casa, he pensat que segur que hi trobaríem una bona recepta i així ha estat. És d'aquelles receptes artesanes, d'elaboració manual i de passar-hi una estona, però paga la pena. a mi personalment m'ha relaxat molt fer-la i a més a casa els faig contents, què més vols?

Us la explico:



Ingredients
150 gr de farina
100 gr de mantega
2 cullerades de sucre morè
4 cullerades d'aigua freda
1 rovell d'ou barrejat amb una cullerada de llet, per glassejar

Farcit
2 ous batuts
100 g de sucre morè
500 g de carbassa cuita i freda feta puré 
80 ml e crema de llet
1 rajolí de moscatell o garnatxa
1 culleradeta de canyella en pols
1/2 cullerada de nou moscada
1/2 cullerada de gingebre en pols

Elaboració
. Pre-escalfeu el forn a 180º

1. Tamiseu la farina dins un bol i afegiu la mantega a daus. Amasseu fins que quedi tot ben integrat.


2. Afegiu l'aigua i la barreja del rovell i la llet i seguiu amassant.


3. Poseu farina al marbre de la cuina i amasseu fins que quedi una massa ben fina.
4. A continuació estireu la massa amb l'ajuda d'un corró enfarinat fins que quedi ben fina, feu sobre d'un paper per anar al forn.


5. Traslladeu-la a un motlle rodó i pla d'uns 20 cm de diàmetre, paper inclòs. talleu la massa que sobri i reserveu-la per fer algun element decoratiu. Tapeu la massa amb un altre tros de paper i poseu-hi llegum o arròs a sobre per tal que quedi ben plana la base.


6.Enforneu 10 minuts, tot seguit treieu el paper i enforneu 10 minuts més.

7. Mentre es cou aneu preparant el farcit. Barregeu els ous i el sucre i tot seguit el puré de carbassa, la crema de llet, les espècies i la garnatxa dolça. Barregeu i aboqueu sobre la base que havíeu enfornat. 






8.Poseu al forn 40 minuts i després treieu del forn i deixeu refredar. 



Nota: La massa que us ha sobrat pot servir de guarniment, doneu forma de carbassa, de fulla, o del que vulgueu i coeu 15 minuts (pintant-la amb ou prèviament per tal que quedi daurada). 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.