dimarts, 2 de juliol del 2013

Amanida de llenties pardines amb mostassa Maille edició especial

Àgata  Albero


Ara és aquella època de l'any que costa poc planificar els menús de casa: amanides a dojo. De llegum, d'arròs, de pasta,  de mongeta bobi, de patata, de quinoa, de cous-cous, ...de tot allò que us vingui de gust, vaja!!!

Avui us proposo una amanida de llenties pardines amb una mostassa, que és un tresoret d'aquest que es troben de tant en tant i que quan s'acabi haurem de mirar d'el.laborar a casa, encara que no crec que aconseguim la mateixa textura ni el mateix gust exactament, però ho provarem. Va ser un d'aquells souvenirs de Paris, souvenir d'enamorada de la cuina, és clar. A la plaça de la Madeleine s'hi troba la botiga de Maille, tenen una varietat de mostasses increïble i al taulell on es paga, uns sortidors per servir-la a granel. A nosaltres ens van cridar l'atenció moltes de les que hi havia exposades però vam decidir-nos per tres potets. Bé, quan vam triar la de mel i vinagre de Mòdena vam decidir que agafàvem el pot més gran, sortosament. 


El sortidor

La varietat de colors i textures

Uix, el mirall m'ha traït.
Aquí teniu la mostassa que hem utilitzat avui.



Ingredients per a 4 persones

2 pots de 400 gr de llenties pardines cuites
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
1 pastanaga gran
15 tomàquets cherry de pera
2 cebes tendres
oli d'oliva verge
sal
mostassa amb mel i vinagre de Mòdena


Poseu les llenties a la nevera el dia abans, amb el pot i tot, només és perquè es refredin i les tingueu a punt pel dia que volgueu fer l'amanida. Jo les compro cuites ara l'estiu. Em resolen els àpats en un tres i no res. Us recomano que siguin de cultiu ecològic, jo en compro unes envasades a Vilanova de Bellpuig que surten boníssimes.


Renteu i talleu les verdures ben petites. Els tomàquets d'avui eren dolcíssims, són de Santa Sussana i sembla ser que ja han guanyat més d'un premi.


Escorreu les llenties i barregeu-les amb les verdures. Amaniu amb oli i sal.



Emplateu pintant el plat amb mostassa amb mel i vinagre de Mòdena. Jo la tenia ja feta però penso que es pot fer una vinagreta barrejant els ingredients a proporcions justes, el millor serà que feu servir la intuïció i tasteu per estar-ne segurs.



A casa l'hem menjada tan a gust que tothom ha volgut repetir.

6 comentaris:

  1. Caldrà buscar aquesta mostassa, Àgata. Amb les llenties a mi també m'agrada afegir-n'hi, i són tan bones i sanes les llenties, oi? Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre la podem comprar per Internet si no la trobem aquí. I sí, m'encanten les llenties i els nens les gaudeixen molt més així, petons.

      Elimina
  2. Com m'agrada aquesta amanida i totes les elaborades amb llegums. Petons

    ResponElimina
  3. A mi no m'entusiasmen les llenties, però amb aquesta mostassa parisenca han de quedar molt bones!

    ResponElimina
  4. Tens raó a l'estiu les amanides és el que ve més de gust i aquesta amanida de llenties que has fet és molt saludable i ha d'estar boníssima. Amanir-la amb mostassa és molt bona idea. Ho provaré de fer.
    Bon cap de setmana
    Conxita

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.