dijous, 25 de juliol del 2013

Ous farcits, un clàssic

Àgata Albero



Feia temps que no en preparava i no crec que trigui a tornar-hi. A casa en feia la mare quan érem petits però també el meu pare, de fet per Nadal era una de les seves aportacions clàssiques. Fèiem broma fins i tot quan feia aparèixer la plata plena d'ous. 

Ahir tenim una convidada especial, la Dilsah, una noia turca amb qui he tingut el plaer de treballar aquest curs. La seva figura rep el nom d'ajudant Comenius, és a dir que és una ajudant lingüística pagada per la UE. Una figura interessant, si sou mestres us recomano que en sol·liciteu una, val la pena.
El fet és que ahir va tastar un menú que vaig preparar especialment per a ella. Va gaudir molt però sobretot la va meravellar un  plat, el més senzill de fer, i aquest va ser els dels ous farcits. Sembla ser que a Turquia no és un plat que es conegui. Em va fer il·lusió veure com, malgrat ser de països mediterranis, encara podem descobrir nous sabors de cada un dels nostres mons.

Bé, sense més preàmbuls aquí us deixo la recepta:

Ingredients per 4 persones

7 ous
1 llauna de tonyina amb oli d'oliva
1 ceba tendra
maionesa amb all

Bulliu els ous 10 minuts per tal que quedin durs.

Deixeu refredar i mentre prepareu una maionesa amb un all petit, sal, oli d'oliva i llet. Per allò de les intoxicacions, avui evitarem l'ou. No us dic les mides perquè es fa molt a ull, ja veureu que senzilla i que suau us queda.

Un cop freds, peleu i traieu el rovell  amb cura. Reserveu un ou sencer per poder usar-lo per guarnir el plat. Aixafeu els rovells dins un plat fons amb ajuda de la forquilla. Barregeu amb la tonyina, la ceba ben trinxada i la maionesa. 










Ompliu els ous amb la barreja, ajudeu-vos amb una cullera petita. Deseu a la nevera dins un tupper i deixeu refredar. 



Passades unes hores, emplateu i guarniu amb l'ou dur que heu reservat, tot ratllant-lo pel capdamunt. 




És un plat que admet el què vulgueu posar-hi: verduretes de temporada ben trinxades, bacallà, olives, .... Com us vingui més de gust.


8 comentaris:

  1. Que bons que estan!! Fa molts dies que no en menjo... petons

    ResponElimina
  2. Per mi els ous farcits amb tonyina és un dels millors plats de l'estiu, que bons els trobo! i a més fàcils i ràpids, no es pot demanar més!

    ResponElimina
  3. Un clàssic dels bons! A casa ens agraden molt i ara a l'estiu en fem tot sovint i és que pels dies de calor, van perfectes!

    Molts petons i bon cap de setmana guapíssima!!

    ResponElimina
  4. Ostres doncs aquest clàssic, a casa, el fem sense ceba! Haurem de tastar la teva versió!

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Jo en faig molts dissabtes, els deixo preparats al matí, abans d'anar a fer els seguiments dels partits dels nens,,,, però mai hi havia posat ceba. Avui ho provaré. Gràcies Àgata!

    ResponElimina
  7. quants dies es conserven els ous durs farcits?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola,
      Disculpa, no haviem vist el teu missatge. Els ous farcits no els guardeu més de 3 dies....
      Gràcies per llegir-nos.

      Elimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.