dimarts, 21 de gener de 2014

Pa de pessic com el feia l'àvia del meu pare, el secret de la abuela Pepa.

Àgata Albero





Aquí començo una tanda de receptes plenes d'amor i tradició, receptes familiars que són rodones. Són receptes que s'han fet any rere any al llarg de tota una vida i que ja venien de fer-se any rere any per les mares, àvies, besàvies,..Receptes infal·libles si es fan, això sí, tal i com ens diu la mestressa. Aquí us deixo doncs la primera de les receptes de la tia Conchín, una de les meves mestres a la cuina, la més important.
Atenció que aquesta recepta és exitosa fins i tot pels que, com jo, no sou de fer pastissos. Tot i que amb receptes com aquestes encara acabaré per fer-me una mica més pastissera.


Ingredients

3 ous
250 gr de sucre blanc
ratlladura de llimona
1 got d'aigua ple de llet bona
1 got de vi ple d'oli del 0'4
375 gr de farina
3 sobres dobles de gasificant tipus 'el Tigre'
mantega pel motlle

Pre-escalfeu el forn a 180º.
Separeu les clares del rovell i reserveu-les per batre-les a punt de neu i afegir-les al final.
Barregeu els rovells i el sucre i remeneu fins que quedi una massa fina. Si teniu varetes elèctriques trigareu menys estona, però si no en teniu no passa res. Després afegiu-hi la ratlladura de llimona.



Remeneu de nou.



Afegiu ara la llet poc a poc i sense parar de remenar. 



Tot seguit l'oli.


Seguim remenant, que la barreja quedi homogènia.
Afegiu la farina i els tres sobres de gasificant prèviament barrejat.



Bateu bé, fins que quedi una massa llisa.
Bateu les clares a punt de neu i afegiu, ara cal remenar amb molta cura.




Unteu amb mantega o oli un motlle de pastís o una safata pel forn.
Col·loqueu el pastís a la part baixa de forn i enforneu 30 minuts a 180º.



I...... mireu quina meravella....




Gràcies a aquest pa de pessic avui m'he emportat unes amoretes dels meus fills que no tenen preu. La fórmula és infal·lible, no ho dubteu, proveu de fer-lo ben aviat, ja em direu què tal.

3 comentaris:

  1. Molt bo, Àgata! La tia Conchín? Quin nom més divertit, no l'havia sentit mai! Segur que aquesta sèrie de plats o postres familiars serà una gran sèrie... ja es veu amb aquest pastís, imagina't amb els que vindran! Petons i... fins aviat!

    ResponElimina
  2. Gràcies per compartir la recepta familiar! Me l'apunto per fer-la servir en algun dels meus pastissos! Petons!

    ResponElimina
  3. Aquestes receptes sempre són les millors! Té un aspecta fabulós, amb una textura perfecte!

    Petonets i bona setmana!

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.