diumenge, 12 de gener de 2014

Panets d'ou

Àgata Albero


Avui us escriuré una recepta senzilla i ideal per un berenar o un esmorzar. Ahir després de dos tallers fantàstics que hem iniciat a l'ESPAI CUINA'M vam tenir tarda de migdiada i peli llarga.......quin plaer descansar quan el cos t'ho demana a crits. Quan ja eren quarts de 7 em van venir com de sobte moltes ganes de provar aquesta recepta amb els meus fills. A casa tenim alguns llibres de cuina per nens i fan una pinta excel·lent,  i com jo no sóc massa de dolços em cal una guia senzilla i amb resultats vistosos, m'anima a seguir provant i explorant el món de les farines...I és que és un món que em fa molt respecte, penso que no hi ha massa espai per la improvització i que cal ser molt precís perquè el resultat sigui l'esperat. Però se que això són mites i que, en general, cal perdre la por.

Receptes com la d'ahir m'animen per diversos motius:

1... perquè seguint les instruccions els resultats són com els que t'esperes. 
2...perquè té un punt de màgic l'aspecte que agafen pocs minuts després d'introduir-los al forn.
3...perquè es fan amb un pim-pam
4...perquè van triomfar molt.

Bé, aquí us deixo la recepta:


Ingredients


4 ous grans a temperatura ambient

300 ml de llet a temperatura ambient
3 cullerades d'oli vegetal
140 gr de farina
un polsim de sal
mantega o melmelada (opcional)

12 motllos de magdalenes (si no són de antiadherents caldrà untar-los amb mantega)

Pre-calentem el forn a 220º.


Aboquem al vas batedor (o el braç, sinó en teniu de vas) els ous, la llet i l'oli. Batem a velocitat mitja 10 segons.



Destapem i afegim la farina i el polsim de sal i batem 15 segons més.



Posem la barreja als motlles sense que s'arribin a omplir.





Introduïm a la part baixa del forn i deixem coure 28 minuts aproximadament, fins que hagin pujat i siguin dauradets. IMPORTANT: No obriu el forn durant la cocció.



Traiem de forn, desemmotllem, els punxem lleugerament per tal que surti el vapor  i deixem refredar sobre una reixeta.




Mengem amb mantega i melmelada, formatge cremós, o allò que ens vingui més de gust.



3 comentaris:

  1. Com s'inflen! I quina pinta! Aquesta setmana els provo de fer! Petons!

    ResponElimina
  2. Fantàstics, Àgata! Tu que deies que no tenies mai temps de cuinar ni de posar res al blog i ep! Vet aquí una recepta fantàstica per fer amb nens i amb ingredients ben assequibles. Bona idea. I veig que amb un resultat previsible, que això a la cuina sí que s'agraeix! Petonets i fins aviat!

    ResponElimina
  3. Que interessant! No l'havia vist mai aquesta recepta i te que estar tant bona!!! petons

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.