divendres, 20 de març del 2015

Galetes de cafè i xocolata

Àgata Albero
Per acompanyar el cafè

Fa pocs dies vaig veure al blog del Irreductibles.cat una recepta molt suggerent i no m'he pogut resistir de compartir-la amb vosaltres. Una recepta senzilla que, una aprenent com jo, ha pogut fer sense problema. Les fotos eren molt suggerents però és que un cop fetes són encara millors, gràcies Manel Baxerias!!! 

Demà a l'escola del nens tenim la Festa de l'esport i, si el temps acompanya, els de 6è aprofitaran per recollir uns calerons per les colònies del juny. A part d'entrepans i un pastís, que encara he de preparar, vaig pensar que pels pares, i per acompanyar el cafè, serien una aportació estupenda. Com demà seré a l'ESPAI CUINA'M supervisant el taller de Tapes Creatives, em sento millor si hi sóc encara que només sigui gastonòmicament parlant. Espero que  els pares i mares de l'escola les gaudeixin.


Aquí va la recepta:

Ingredients per 40 unitats
100 grams de xocolata negra amarga 
50 ml. de cafè exprés fort 
100 grams de mantega a punt de pomada
50 grams de sucre 
1 rovell d’ou
200 grams de farina
50 grams de cobertura de xocolata negra
Aprox. 40 grans de cafè per decorar



Elaboració:


Trossegeu finament la xocolata i desfeu-la en un bol amb el cafè exprés calent. Us recomano que la ratlleu, sino costa una mica de desfer i si veieu que no s'acaba de fondre poseu la barreja al bany maria.


Per acompanyar el cafè

Per acompanyar el cafè

Per acompanyar el cafè





Incorporeu una cullerada de la barreja de cafè i xocolata a la mantega, el sucre i el rovell, fins a obtenir-ne una crema.  

Per acompanyar el cafè

Per acompanyar el cafè

 Afegiu-hi la farina i amasseu fins a obtenir una massa fina.

Per acompanyar el cafè

Formeu una bola amb la massa, i la emboliqueu en paper film i deixeu-la uns 15 minuts a la nevera. Reserveu la resta de la barreja de cafè i xocolata.


Per acompanyar el cafè

Per acompanyar el cafè



Pre-escalfeu el forn a 180 º C. Esteneu la massa entre dues lamines de paper film fins obtenir una làmina d’uns 3 mm de gruix i talleu-la en petits rectangles, sobretot que siguin d'un sol mos, ja repetiran. Han de cabre-hi al platet del cafè.


Per acompanyar el cafè

Per acompanyar el cafè

Per acompanyar el cafè


 Folreu la bandeja de forn amb paper sulfuritzat o de forn i col·loqueu-hi les pastes deixant espai entre elles. 

Per acompanyar el cafè

Poseu la safata al forn a mitja alçada entre 12 i 15 minuts. 

Traieu les galetes de la safata amb el paper i deixeu-les refredar.

Per acompanyar el cafè

Escalfeu la resta de la barreja de cafè i xocolata i remeneu-la. 
Pinteu amb la xocolata una cara de les galetes i ajunteu-les de dues en dues.


Per acompanyar el cafè


Per acompanyar el cafè

Per acompanyar el cafè

Trossegeu la cobertura i desfeu-la al bany Maria. Banyeu cada uns dels grans de cafè i deixeu-los solidificar. Reserveu-los.

Decoreu les galets amb el gra de cafè i la barreja de xocolata i cafè.

Per acompanyar el cafè

Per acompanyar el cafè

1 comentari:

  1. Tenen un aspecte fenomenal i suposo que de gust també has aconseguit fer-les bones. Gràcies per compartir les meves receptes

    Un peto


    Manel

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.