dilluns, 29 d’octubre de 2018

Coliflor amb beixamel


Ara es temps de col, coliflors i bròquils, una verdura que agrada o s'odia. I és que la  olor d'aquestes flors comestibles,  no ens enganyem, és forta. Els nens, especialment no són massa fans de menjar-ne però hi ha maneres de preparar-la gairebé irresistibles, i avui us porto la versió amb beixamel, un plat que menjo des de petita i que per mi feia festa major!

La beixamel no us l'hem explicada mai i potser ja seria hora, oi? Anem a la recepta.

Per la beixamel
Ingredients:
1 litre de llet sencera
una mica de mantega
dues cs de farina
sal
nou moscada



Procediment: Escalfeu la llet en un cassó i tot seguit la mantega a la paella De seguida aboqueu la farina i remeneu fins que la farina s'integri bé amb la mantega i no quedi cap grumoll. Ara aneu abocant la llet calenta i remenant alhora de manera que no quedi cap grumoll, aneu a poc a poc abocant la llet....Veureu que va espessint, és el moment d'abocar més llet. l'espessor en aquest cas ha de ser poca, un punt mig, ni massa espessa ni massa líquida. Afegiu nou moscada i remeneu.


Ingredients
Un coliflor gran
Beixamel al gust
Formatge emmental ratllat
Sal

Renteu la coliflor i separeu les flors de manera que quedin tamany mossegada.
Bulliu amb aigua i sal fins que quan punxeu sigui tova.
Coleu.
Esteneu la meitat de la salsa beixamel en un plata pel forn.
Aboqueu la coliflor i a continuació poseu-hi la resta de salsa per sobre.


Repartiu al gust el formatge ratllat.


Gratineu.

I ja ho tenim.

OPCIONAL: Podeu posar-hi patata i fins i tot ceba també, l apega és que aleshores, si en sobrés, la patata no queda massa bona d'un dia per l'altre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.