dissabte, 18 de gener del 2014

LLOM AMB SUC DE TARONJA

Sílvia Manzano


Hola, bon any a tots i totes, les que ja hem coneixeu, ja sabeu que he estat molt enfeinada, que no vol dir que m’hagi oblidat de vosaltres, espero que aquestes festes haguí enriquit el vostre cor i omplert la vostra energia, POSITIVA.
Doncs, sant tornem-hi a la rutina, que heu de reconèixer que es el millor per al dia a dia, uns extres de tant en tant estan bé, però....... tot té un límit. Per començar l'any us ofereixo un llom al forn, una forma de cuinar-lo molt saludable, i d’aquelles receptes, que quan t'aixeques de la taula, no tens la sensació de rebentar el pantalons, bé, bé, exceptuant, aquells que esbandeixen el plat amb pa, que per ganes, tots ho faríem.
El cuinarem al forn, i tapat amb paper d’alumini, de tal forma que tots els sucs i els aromes quedin concentrats.



Ingredients:

1 peça de llom sencera, si pot ser de 2 colors
2 patates mitjanes
1 ceba
3 taronges
1 petit manat d’herbes aromàtiques,
Sal, pebre, oli d’oliva

Primer marquem el llom en una paella, el salpebrem, afegim a la paella un raig d'oli d'oliva i marquem la peça sencera pels 4 costats, que nosaltres veiem que canvia de color el llom, no cal que el cremem, ni molt menys. Engeguem el forn a 180º, per la part de baix.

Seguidament tallem la patata, pelada a rodanxes i la ceba a llunes i la posem de base a la safata que utilitzarem per al forn, jo casi sempre agafo una de vidre, m’agrada més. Salpebrem la patata i la ceba i afegim el manat d’herbes aromàtiques, jo vaig posar romaní fresc collit un dia de sortida muntanyenca.
Posem el llom pel damunt, tornem a tirar un bon raig d’oli  d’oliva i el suc de les tres taronges. I, hop, ho tapem i cap al forn.








Ben tapat amb l’alumini, aproximadament, si el llom fa 1 quilo o quilo i quart, uns 45 minuts, de totes maneres, podem comprovar, al minut 40 obrim, amb cura que el vapor que acumula ens pot cremar la cara. 
Mirem si la patata esta prou tendra i punxant el llom que no tregui sang, si en treu una mica millor, el meu el vaig deixar 40 minuts i passat aquest temps el vaig deixar destapat, però dintre del forn uns 10 minuts més. Traiem el llom, que es refredi, per poder tallar mes fàcilment. Llavors per servir, posem al plat una mica del preparat de patates i ceba, a damunt els trossos de llom tallats i la miqueta de salsa que hagi pogut quedar.




El plat és exquisit, acompanyat per una amanida, teniu un complert, proteïna, verdura i la miqueta d’hidrats per tirar endavant el dia en positiu.

No deixis que res et provoqui desànim, perquè fins i tot una puntada al cul, et dona una bona empenta per tirar endavant.  Som-hi, que els somnis moltes vegades hi son per poder complir-los.....ho intentem!!! Mentre compartim aquest plat amb els que ens estimen  o perquè no......amb qui volem que gaudeixi del nostre esperit positiu.

5 comentaris:

  1. A casa crec que serem dels que esgotarem el pa del rebost sucant en la salseta que quedi a la safata! Mmmmm! Que bo! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hola Monica, d´aixo es tracta...que no quedi res al plat.
      una abraçada111

      Elimina
  2. Em sembla que aquesta recepta la faré aviat. Ha de ser boniiiiisima!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Araceli, quan tu vulguis, volem que ens ho expliquis
      una forta abraçada

      Elimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.