dilluns, 20 d’agost del 2018

INSTINTO CARNIVORO o el pecat de la carn

Àgata Albero Miralbell

INSTINTO CARNIVORO

Si aneu per Castelló i sou de menjar carn teniu una parada obligada a Instinto Carnívoro.

Aquesta que us explico avui és la història d'un fill de paradistes de mercat que va voler fer pedagogia del producte i ho va aconseguir, fins al punt que un bon dia va obrir botiga i restaurant fent honor a l'excel·lència carnívora.

Juan Traver, quarta generació de paradistes del mercat de Burriana especialitzats en carn i aviram, des de ben petit va viure l'ofici de carnisser i fins i tot el sacrifici. Antigament els carnissers podien criar i sacrificar els propis animals i vendre'ls a mercat i ell ho vivia de ben a prop. Vaja, que seria un cas clar d'algú a qui mai podreu donar gat per llebre.

Passaven els anys i es va anar formant i un bon dia va decidir començar a fer elaborats, un servei que fa 30 anys va ser molt innovador i va tenir un gran èxit entre la seva clientela. Va començar a ampliar el negoci, va obrir primer una botiga fora del mercat i després també al Mercat de Villareal i a les Alqueries del niño perdido, va arribar a tenir fins a 5 botigues. 

La cosa anava bé, i amb l'esperit emprenedor que el caracteritza va decidir comprar una fàbrica d'embotits, venia a tota la Comunitat Valenciana. Va arribar a donar servei a autoserveis com Caprabo, Àrees de servei d'autopistes, a hosteleria i a botigues. Però el temps canvien i els negocis evolucionen, i a vegades val més crear una xarxa de botigues pròpia i donar servei sense intermediaris, és aleshores quan obre fins a 7 botigues. 

El camí el va duent a enfocar-se més en els propis somnis i ja sabeu que diuen: 'menos es más' . Així que ara fa 12 anys obre la botiga actual amb una barra de degustació que ja donava pistes del que estava per arribar. 


La vitrina del pecat
El restaurant aviat celebrarà el seu 6è aniversari i no pot estar més content de l'acollida que té. Hi peregrinen carnívors d'arreu i ja es considera un dels restaurants tops de la comunitat. 

Instinto Carnívoro
Juan Traver, propietari i chef


Xerrant amb el Juan


Però ja sabeu que els projectes necessiten equip i persones que l'estimin gairebé com un mateix i aquí és on entra Adriana Albero, que amb el seu somriure permanent és l'anima de la sala i l'encarregada que les postres siguin de categoria. El Juan i la Adri són una parella d'emprenedors que fa molt goig i que us rebran a casa seva amb els braços oberts si voleu acostar-vos-hi. 



INSTINTO CARNIVORO

El restaurant es troba dins un polígon industrial, una ubicació que sorprèn per un projecte tan gourmet i tan poc de batalla.

L'espai consta de botiga amb obrador i restaurant. Dins el restaurant hi ha diferent ambients i una cuina espaiosa i a la vista.  El disseny del nou menjador, el que és a tocar la cuina, és elegant i atrevit alhora i si està molt a gust. 


ADRIANA ALBERO I AGATA ALBERO
L'Adriana Albero i jo davant la nova paret del menjador acabat d'inaugurar.
Tenen una proposta gastronòmica basada en el seu producte, òbviament, i els acompanyaments que ofereixen no busquen mai destacar més que la pròpia carn. Són experts en maduració de carn i tenen una tècnica d'envelliment pròpia, fruit de molts anys d'experiència.

La varietat de carns internacionals i nacionals és extensíssima i el millor que podeu fer és deixar-vos assessorar pel Juan. En coneix tots les secrets, procedència, alimentació i cria de l'animal, inclús el mètode de sacrifici. Al final són tots aquests factors els que influeixen en la qualitat de la carn.

La nostra experiència va ser fantàstica, vam estar mirant la carta però ens va semblar que decidir-nos era una tasca massa complicada. La tria sempre representa una renúncia i no estàvem disposats, que un dia  és un dia i no hem vingut a aquest món a patir, i menys a l'estiu. 

Vam optar doncs, pel menú degustació. 
I la cosa va anar així de bé.....veureu que falta alguna imatge, la passió de la carn te aquestes coses....quan vols fer la foto a vegades ja és massa tard....



Aperitiu de la casa, un arosset amb xoriço


Instinto Carnívoro




Tomàquet de penjar farcit de crema de bonítol sobre salmorejo

Instinto Carnívoro

Mollejas de vedella

Instinto Carnívoro

Tataki de bou
(Aquest va ser un meravella, però no en tenim imatges)

Steak tartar

Instinto Carnívoro

Foie Instinto

Instinto Carnívoro



I de plats:
Tira de asado d'Angus ( no en tenim imatges...)
Picaña Waygu

Instinto Carnívoro

Solomillo bou gallec (tampoc en tenim imatge...)
Entranya black angus

Instinto Carnívoro

Postres
Crema catalana amb granissat de poma i sopa tèbia de préssec

Instinto Carnívoro

Si hi aneu algun dia m'agradarà molt saber la vostra opinió. Tanquen una setmana ara a finals d'agost però al setembre els torneu a tenir a disposició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.