dimecres, 29 d’agost del 2018

Melmelada de móres

Àgata Albero Miralbell

Melmelada de mores


S'acaben les vacances per a molts i, com cada any, no entenem com poden passar tan ràpid les setmanes més anhelades de l'any. Però, si més no, la natura és agraïda i ens té uns regals preparats per fer més dolça la tornada. Les hores de sol acumulades han estat les culpables de tanta dolçor. Tomàquets, figues, raïm, móres de marge,.....som davant de la cirereta de l'estiu i val la pena, ara sí, de ser una mica egoistes i conservar-la dins un pot, si cal. És un bon moment per fer conserves i anar gaudint, la resta de l'any, de la dolçor a bocinets. 

Avui, i amb l'inestimable assessorament de la meva melmeladista de capçalera, La Cristina de Melmelaria, us faig arribar la melmelada de mores. les mores les podeu comprar però, què voleu que us digui, val la pena viure la prèvia, que vol dir anar a fer un volt pel camp i buscar els esbarzers dels marges plens de móres. Jo per a aquesta tasca compto amb un equipàs de luxe.....


A més heu de saber que el passeig té premi, us esperen postes de sol com aquesta.

Garriguella


Anem a la recepta amb les mides bastant a ull, penseu que som al camp i aquí massa mitjans no tenim.
Ingredients
500 kg de móres de marge
1 got de sucre
el suc de mitja llimona
aigua
pell de taronja
branca de canyella (opcional)

Procediment
1. Renteu les móres per treure la pols i els possibles residus de pesticides que a vegades es poden trobar als marges.


2. Feu les bullir uns 15 min amb una mica d'aigua. 
(L'aigua aquí és molt important, em deia la Cristina de Melmelària que les móres tenen molta pectina i això fa que de seguida espesseixi la confitura, potser en excés).
3. Tritureu i tot seguit passeu pel colador xinès, serà la manera que us quedi suau i sigui fàcil de menjar.

Melmelada de mores


4. Poseu el líquid resultant al foc amb el suc de llimona, la pell de la taronja i el sucre. Remeneu constantment. 
5. Retireu del foc quan tingui la consistència desitjada (això va a gustos).
6. Desinfecteu un pot de vidre fent-lo bullir una mica i un cop net  aboqueu li melmelada, tanqueu el pot i doneu-li la volta de seguida.

Melmelada de mores

7. Quan sigui ja el podeu tombar cap per munt i consumir quan vulgueu. 

Melmelada de mores


Melmelada de mores

Cada melmelada és un món, si no que us ho expliqui la Cristina, que en sap un munt, no penseu que totes les fruites es tracten de la mateixa manera, és una qüestió organolèptica primer i de aromes i maridatges també. 

A Inspira Gastronomia ens agrada molt fer equip amb professionals com la Cristina, persones amb valors i passió per la gastronomia que fan arribar al públic coneixement i cultura d'una manera profunda i honesta.

2 comentaris:

  1. Bones,
    Avui he collit moltes mores i també tinc tomaquets madurs
    Podria funcionar la barreja de mores i tomàquets a una melmelada???? La dolçor de la mora + l'acidèsa del tomàquet.....ho provaré

    ResponElimina
  2. Gràcies per llegir-nos.
    Em sembla una gran idea. la teva! Ja em diràs que tal.
    Salut

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.