dijous, 28 de febrer de 2013

Puding pel Xavi i també pel Marià

Àgata Albero






La festa de Nadal no seria com cal si el Xavi no tingués a punt el seu púding amb nata. Fa anys que, malgrat estar a punt de rebentar, quan arriba l'hora de tastar-lo, no puc evitar posar-me'n una ració. Aquest també el fa la Lola pel seu nen i li queda boníssim. Una vegada més, una recepta senzilla i que us farà triomfar de segur. Jo només hi canvio el color del sucre, fa temps que a casa ens hem convençut que el sucre blanc no és gens saludable.

Ingredients per un motlle mida estàndard  

8 ous
8 cullerades de sucre de canya integral
1 litre de llet fresca (si pot ser)
1 branca de canyella
la pell d'una llimona

Pre-escalfem el forn a 180º si no és d'aire, només encenem la part de baix.

Fem bullir la llet amb la canyella i la pell de llimona.




Quan arrenqui el bull apaguem el foc i retirem la canyella i la pell.




Barregem el sucre i els ous ben batuts i tot seguit la llet.



Escalfem el motlle al forn amb una mica de sucre a la base per tal que es desfaci el sucre i se'ns caramel·litzi. 



De seguida hi afegim la barreja i posem al forn al bany maria 1 hora.


Passa't aquest temps punxem amb un escuradents per tal de comprovar que és ben quallat. I ja ho tenim. (Tampoc cal que quedi net del tot l'escuradents, no fos cas que ens quedés massa sec).




Com l'hem fet amb sucre morè ens ha quedat amb aquest color més marronet.

Suggerència: Acompanyat de nata és un pecat però està boníssim.

Mira, dissabte el tornaré a fer i li portaré al meu pare que es posarà molt 
content. I res millor que veure els qui estimes contents. Què és la vida sinó.

2 comentaris:

  1. oh que bo, no? I els ingredients són ben senzills! Hi va haver un temps que el feia servir força, el sucre de canya, després ho vaig deixar... a veure si m'hi torno a animar, me n'has fet venir ganes!! Petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  2. Val la pena el canvi, els sucres refinats no són gens recomanables. Bon cap de setmana guapa!!!

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.