El llibre d'on l'he treta és un que corre per casa que val la pena tenir si us agrada cuinar sa i amb gràcia. El títol és 'El libro de la cocina Natural' i el va publicar Integral ara fa uns anyets.
Ingredients:
- 125 grams de llenties remullades 2o 3 hores
- 1 ceba petita
- 2 pastanagues
- 2 naps
- 1 cor de col
- 1 porro
- un tall de carbassa (si en tenim)
- llorer, farigola, sal i pebre
- aigua
- oli d'oliva
A part:
2 tomàquets ratllats
2 alls trinxats
julivert
oli d'oliva
1.- Tallem totes les verdures a dauets petits.
2.- Sofregim la ceba i el porro a foc molt suau.
3.- Hi anem afegint la resta d'ingredients a poc a poc i anem remenant.
4.- Afegim les llenties remullades i a continuació l'aigua, que ha de cobrir tots els ingredients i un parell de dits més, el llorer i la farigola.
5.- Un cop salpebrat ho fem bullir 20 minuts.
6.- A part trinxem l'all i el julivert. Ratllem el tomàquet i ho barregem tot amanit amb oli verge i sal.
7.- Servim els plats i de manera artística hi posem la barreja anterior al bell mig del plat.
Consells:
La farigola és molt punyetera i pot arribar a ser empipadora si la trobem al plat. Val la pena que utilitzeu un utensili tipus els del té perquè quedi dintre mentre tot bull.
Per trinxar els alls jo utilitzo un fantàstic 'gadget' que els premsa en un segon. Ara el venen a molt comerços.
La presentació és molt rústica i potser al públic infantil (i no tant infantil) no li és gaire atractiva per allò de que es veuen moltes verduretes. Jo ahir vaig passar el plat dels nens pel vas batedor i van estar encantats.
Àgata Albero
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.