diumenge, 2 de desembre del 2012

Risotto di Monza, viatjar és inspirador



Fa poc que vaig tornar de Monza i el menjar ha estat uns dels protagonistes principals. Fins hi tot a l'escola de primària que ens acollia s'hi podia menjar aquest fabulós Risotto. Com sempre que torno de viatge no vaig trigar gaire a investigar com fer-lo, tot i que les directrius bàsiques ja me les havien explicat les pròpies mestres italianes. 

Ingredients per 6 persones

540 gr. d'arròs
6 salsitxes de porc de pollastre
1 cullerada i mitja de mantega
100 gr de parmesà ratllat
1/2 llimona (el suc)
2 litres de caldo de pollastre
1 bri de safrà
1 ceba petita (a daus)
oli d'oliva 0'4
vi blanc
sal
pebre negre

1.- Emboliquem el safrà amb paper de plata i el torrem una mica sense que es cremi.
2.- Tallem les salsitxes a trossets i les fregim amb una mica d'oli  a la cassola on farem el Risotto. (a mi m'agrada fer-lo a la cassola de ferro colat).
3.- Pelem i tallem la ceba i la sofregim una mica.
4.- Seguidament hi aboquem mitja copa de vi blanc i ho deixem reduir.
5.- Afegim l'arròs i el remenem de manera que es barregi bé amb la resta d'ingredients.
6.- A continuació hi anem afegint el caldo (el tindrem escalfant-se) i remenem.
7.- Afegim el safrà torrat.
8.- Passats 15 min. apaguem el foc i afegim la mantega i el parmesà i remenem bé. Rectifiquem de sal, hi posem el pebre i un rajolí de suc de llimona.

I a taula!!!!



Un consell: tingueu sempre caldo calent de més per si us cal afegir-ne, sinó en teniu de casolà en podeu usar un de comercial.

Àgata Albero

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.