Ingredients (per a 4 persones)
4 cuixes i 4 cuixots de pollastre
2 cebes grans
2 pastanagues
2 tomàquets de pera o de branca
2 alls
1 cervesa
una mica de brou o d'aigua
1 fulla de llorer
uns brins de safrà (si en tenim)
sal
oli
- Agafem una cassola ampla que tingui tapa, (a mi m'agrada molt cuinar amb la de ferro colat) hi posem un bon raig d'oli i un parell d'alls amb pell i tot i enrossim a foc viu els talls de pollastre prèviament salats.
- Quan estiguin rossos hi afegim la ceba trossejada a talls no massa petits i abaixem el foc. Sofregim i remenem una estona.
- A continuació hi afegim la pastanaga tallada a rodanxes, sofregim una mica i tot seguit el tomàquet tallat a quarts. Remenem i deixem coure 5 minuts més.
- Afegim la cervesa i apugem el foc per tal que s'evapori l'alcohol.
- A continuació una mica de brou o d'aigua, la fulla de llorer i els brins de safrà. Rectifiquem de sal.
- Abaixem el foc i deixem que faci xup-xup uns 25-30 minuts.
- Separem el pollastre de la resta i triturem les verdures i el suc per tal que ens quedi una salsa més fina. (opcional)
- Jo avui l'he acompanyat d'arròs integral.
Consells
No feu servir una cervesa forta, no fos cas que us quedés un pèl amarg.
Si en feu una mica més us en podreu emportar a la feina o deixar-ne pels fills per quan tornen de l'institut. Però deseu l'arròs i el pollastre per separat.
Per fer-ho més complert també podeu fer una amanida .A casa quan fem amanida en fem força i cadascú se l'amaneix al plat, d'aquesta manera si en sobra es pot usar per altres dies.
Àgata Albero
Quina bona pinta!!! Ja tinc menú per cap d'any!!! Moltes gràcies Àgata!!! Bones festes i enhorabona pel blog!!
ResponEliminaPetonets
Gemma
Gràcies Gemma, ja ens explicaràs com t'ha quedat. Que tinguis un bon Nadal i un millor any nou.
ResponEliminaAra mateix m'hi poso. Ja us explicaré com m'ha quedat.
ResponElimina