dilluns, 18 de febrer del 2013

Xai rostit amb cebes de Figueres com el fa la Lola

Àgata  Albero





"I què faig per dinar aquest diumenge? Ve gent a casa i no vull haver-me de tancar a la cuina" Segur que més d'un dia i més de dos us ha passat pel cap un pensament similar. Perquè, per molt que ens agradi cuinar, hi ha dies que volem enllestir de presa però sense abaixar la qualitat de l'àpat, es clar. Els dies especials : plats especials, no?


Aquesta recepta és de nou una de les que fa la Lola. La Lola, és una dona pràctica a qui li agrada gaudir del seu temps i si pot fer una recepta senzilla i resoldre un dinar no ho dubta. N'he après moltes d'ella.

Aquest xai val la pena fer-lo amb una bona cassola, la Lola mateix va ser qui fa temps em va regalar la de ferro colat, és una meravella per rostir, fer-hi arrossos, i el que volgueu.

Ingredients per 4 persones

1 espatlla de xai trossejada (uns 5 o 6 talls)
2 kg i mig de ceba de Figueres
oli
sal
pebre


Salpebrem el xai i el rostim amb poc oli.




Pelem i tallem les cebes a llunes i quan el xai sigui dauradet abaixem el foc, aboquem tota la ceba i la salem. 





Remenem i afegim un pèl més d'oli. Tot seguit tapem i deixem coure a foc molt baix 1 hora i mitja aprox.





Només cal que aneu observant que la ceba va suant i hi ha prou líquid per la cocció. Millor que no destapeu massa per tal evitar que el vapor es vagi perdent.

Doncs res més, mireu si n'és de senzilla.




Val la pena que l'acompanyeu d'una bona amanida i de bon pa per sucar.

4 comentaris:

  1. oh, que bo! Àgata, m'encanten les carns amb ceba, de fet, m'agrada molt la ceba cuita... he he. Trobo que la Lola sap resoldre un dinar de diumenge ràpidament i boníssima!! Petons

    ResponElimina
  2. Oi que sí!!! Així la gent s'anima a cuinar. Gràcies de nou pels teus comentaris i a veure si ens veiem en alguna trobada gastroblogaire, ens agradarà molt conèixer-te.Una abraçada

    ResponElimina
  3. N'he vist poques de tant senzilles. Ja ho diuen que no cal complicar-se per gaudir... Gràcies Àgata.

    ResponElimina
  4. Hola guapes! Doncs aquí estic! Teniu un bloc molt interesant. Us seguiexo, i més tenint en compte que la cuina salada se'm dóna força malament i n'hauré de començar a apredre!

    Petonets i gràcies per la visita!

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.