dilluns, 22 d’abril del 2013

Arròs al forn

Àgata Albero



Fa dies que volia compartir amb vosaltres la recepta d'un dels arrossos que més m'agraden dels que fan a València. Un arròs que segueix la mateixa filosofia que els canalons a Catalunya. L'endemà de fer brou de carn s'aprofita el tall i el brou per fer un arròs de primera. És un arròs contundent, dels que requereix migdiada o un bon passeig per poder pair-lo bé.

Ara farà un mes el vaig fer amb embotit, portat directament de Castelló pels meus tiets, amb uns cigrons de primera, a part del brou i d'altres delícies  De fet el procés va ser tota una aventura, el que compta però és que finalment el resultat va ser aplaudit i elogiat. El millor elogi va ser comparar-lo al de la tia Conchín, la meva gran cuinera de referència.

Érem 15 a dinar i vam anar una mica de bòlit, veureu que no tenim totes les fotos del procés, però crec que entendreu de seguida el procediment.

Una vegada més us passo les mides del Llibre de la paella i els arrossos de la Lourdes March.

Ingredients per 4 persones

200 gr de carn del bru desossada (sinó costella de porc) 
2 morcilles de ceba
125 gr de cigrons cuits
un tall petit de tocino
1 patata mitjana
3 tomàquets petits
1 cabeça d'alls
300 gr d'arròs de gra mig o bomba
1/2 tasseta d'oli d'oliva
3/4 de litre de brou i una mica més per si ens cal
pebre dolç
sal
1 cassola de fang o de ferro colat de 35 cm de diàmetre



Pre-escalfem el forn a 200ºC

Escalfem el brou.





Pelem i tallem la patata a rodanxes gruixudes.

Ratllem un tomàquet i reservem la resta.

Fregim la costella de porc, en cas de no tenir restes de carn del brou.





Tot seguit la cabeça d'alls, que haurem netejat prèviament, amb l'oli ben calent. A continuació la patata, després els 2 tomàquets a quarts, les morcilles y per últim el tomàquet ratllat. 

Afegim una cullerada de pebre dolç (a mi m'agrada el Pimentón de la Vera), de seguida l'arròs, remenem ràpidament i incorporem el brou calent.

Afegim els cigrons i la carn del brou trossejada, en cas que en tinguéssim, i el tocino a trossos també.

Repartim-ho procurant que quedi la cabeça d'alls al mig i les rodanxes de patata i el tomàquet al votant.

Provem el punt de sal i rectifiquem si cal.

Quan arrenqui el bull, posem la cassola al forn i la deixem 15-18 minuts.

Provem el gra d'arròs i si veiem que és cru i no hi queda brou, afegim un cullerot més.


Retirem del forn i servim de seguida.



Com ja us podeu imaginar amb una amanida com a entrant ja fem més que de sobres.

Consells: Un bon brou és imprescindible, no ho oblideu!!!





1 comentari:

  1. T'acabo de descobrir, i segur em tornaràs a veure per aquí.

    Gràcies pel premi!!

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.